Kombo Rent A Car - Uslovi

Uslovi najma Kombo Rent a Car vozila

VOZILA

Kombo Rent a Car nudi veliki izbor vozila za najam, od malih gradskih vozila, komfornih vozila srednje klase, porodičnih vozila, pa do luksuznih SUV i kabriolet vozila. Kombo Rent a Car nudi vozila u benzinskoj i dizel varijanti i veliki izbor vozila sa automatskim mjenjačem. Vozila su vizuelno i tehnički u savršenom stanju. Podijeljena su u grupe, u skladu sa veličinom i karakteristikama vozila. 

CIJENA NAJMA

Cijena najma prvenstveno zavisi od dužine najma i perioda u kom se auto iznajmljuje. Shodno vašim potrebama, nudimo veliki broj različitih tarifa. U svakom trenutku, izborom perioda, lokacije preuzimanja i lokacije vraćanja vozila, na našem sajtu, dobićete tačnu cijenu najma za unesene kriterijume. Za naše korporativne klijente, Kombo Rent a Car nudi posebne tarife kreirane da zadovolje posebne zahtjeve. Cijena najma uključuje redovno održavanje vozila, zamjenu u slučaju kvara ili nezgode, neograničenu kilometražu, osiguranje prema trećim licima i 21% PDV. Cijena najma ne uključuje troškove goriva.

PERIOD I PRODUŽENJE NAJMA

Minimalno trajanje najma je 1 dan, odnosno 24 sata i naplaćuje se shodno cjenovniku Kombo Rent A Car-a. Svako kašnjenje u odnosu na ovaj period tarifiraće se kao dodatni dan. Produženje najma je isključivo moguće uz prethono odobrenje Kombo Rent a Car-a.

REZERVACIJE

Vozilo možete rezervisati telefonom, pozivom na: +382 69 672-777 ili e-mail-om: [email protected], kao i direktno preko našeg sajta kroz rezervacionu formu. Rezervacija će po prijemu biti razmotrena u najkraćem roku i smatraće se potvrdjenom tek po potvrdi iste klijentu, kroz ostavljenu mail adresu, vaučerom.

NAČIN PLAĆANJA

Uslugu iznajmljivanja vozila možete platiti kešom, preko računa ili kreditnom karticom. Kombo Rent a Car prihvata: Mastercard, Visa i Maestro kartice.

DUGOROČNI NAJAM

Kombo Rent a Car nudi uslugu višemjesečnog najma za preduzeća pod posebnim uslovima. Za dodatne informacije kontaktirajte našu Komercijalnu službu: telefonom: +382 69 672-777 ili e-mail-om: [email protected]

MINIMALNA STAROST VOZAČA

Minimalna starost vozača je 22 godine za sve grupe vozila.

VOZAČKA DOZVOLA

Vozač mora prezentovati validnu vozačku dozvolu, u posjedu najmanje 3 godine. Inostrane nacionalne vozačke dozvole takođe su validne, prezentovane u originalu ili u čitljivom, ovjerenom prevodu. Međunarodne vozačke dozvole su validne samo uz priloženu nacionalnu vozačku dozvolu.

GLAVNI I DODATNI VOZAČ

Vozilom može upravljati samo lice naznačeno u ugovoru o najmu. Vozilom može upravljati i drugo lice, u ugovoru o najmu naznačeno kao dodatni vozač. Dodatni troškovi naplaćuju se za svakog dodatnog vozača.

DODATNA OPREMA

Dodatna oprema može se naručiti prilikom rezervisanja vozila: npr. sjedište za bebu, lanci za snijeg itd. Dodatni troškovi naplaćuju se za dodatnu opremu.

DOSTAVA VOZILA

Kombo Rent a Car nudi uslugu dostave i preuzimanja vozila po vašoj želji uz prethodni dogovor sa Kombo Rent a Car-om. 

PRELAZAK GRANICE

Posebni uslovi najma primjenjuju se za putovanja van granica Crne Gore. Ulazak u pojedine zemlje nije moguć, što je naznačeno prilikom iznajmljivanja vozila. Posebni uslovi najma takođe su sadržani u ugovoru o najmu. Dodatni troškovi za najmove van granica Crne Gore se ne naplaćuju. Putovanja van granica Crne Gore isključivo su moguća uz pismeno odobrenje Kombo Rent a Car-a.

SAOBRAĆAJNE I PARKING KAZNE

Saobraćajne i parking kazne su isključivo odgovornost najmoprimca, odnosno osobe naznačene u ugovoru o najmu.

GUBITAK IMOVINE KOMBO RENT A CAR-A

Gubitak ključeva i dokumenata vozila Kombo Rent a Car-a se naplaćuje u iznosu od 500 eura. 

OBAVEZNO OSIGURANJE

Sva vozila Kombo Rent a Car su osigurana za štete prema trećim licima, u skladu sa zakonom Crne Gore. Na taj način, stranke su zaštićene od bilo kakvih zahtjeva trećih lica.

KASKO OSIGURANJE

Različite tarife Kombo Rent a Car-a uključuju CDW kasko osiguranje. U slučaju CDW osiguranja, najmoprimac snosi odgovornost za nastalu štetu do iznosa učešća u šteti. Učešća u šteti zavise od grupe vozila i definisana su u dodatnim uslovima najma. U slučaju bilo kakve nezgode, najmoprimac je dužan pozvati policiju i dostaviti zapisnik najmodavcu.

KASKO OSIGURANJE NE POKRIVA SLEDEĆE:    

Osiguranje guma, tockova,vjetrobrana, svjetala, podvozja i unutrasnjosti vozila.

Ostecenja prouzrokovana voznjom pod uticajem alkohola, droge i drugih opojnih supstanci.

Ostecenja nastalih voznjom bez validne vozacke dozvole i voznjom bez odobrenja po ugovoru o najmu.

POLICIJSKI IZVJEŠTAJ JE NEOPHODAN ZA SVE VRSTE OSIGURANJA

Bez policijskog izvještaja, puni iznos štete/ kradje bice naplacen najmoprimcu. (pozovite 122 i zatrazite asistenciju policije)
U slucaju nezgode ili oštecenja najmoprimac je obavezan da odmah obavjesti policiju i Kombo Rent a Car o nastaloj situaciji i da prati dalje instrukcije.

Policijski izvještaj je obavezan i u slucajevima kada najmoprimac nije bio prisutan kada je šteta nastala(kod šteta nastalih na parkingu kada je počinilac nepoznat)
Sva medjusobna prava i obaveze regulisana su ugovorom o najmu, koji najmoprimac potpisuje prilikom preuzimanja vozila.

UČEŠĆA U ŠTETI KOD RAZLIČITIH GRUPA VOZILA: 

Grupa Vozila

Maksimalno učešće u slucaju štete-CDW osiguranje

Maksimalno učešće u slučaju kradje-TP osiguranje

A-Mini grupa                                      484 €                                       484 €
B-Ekonomska grupa                                      605 €                                      605 €
C-Kompakt grupa                                      726 €                                      726 €
I-Srednja grupa                                      847 €                                      847 €
S-Standard grupa                                      968 €                                      968 €
L-Luxksuyna grupa                                    1089 €                                    1089 €