Kombo Rent A Car - Blog

Чаробна Црна Гора. Видите и уживајте, са наше тачке гледишта!

23-Mar-2018

Rezervacija rent a car vozila

Osigurajte željeno vozilo u periodu visoke sezone tako što ćete na vrijeme napraviti rezervaciju. Ovo je posebno važno za period Jul - Avgust!.

Rezervacija rent a car vozila

Ukoliko imate nameru da u ovom periodu vozite rent a car automobil, preporučujem da rezervišete dosta ranije, čak 2 i 3 mjeseca ranije ako ste u mogućnosti. Nemojte misliti da pretjerujem, savjetujem iz iskustva. Turističke agencije, rent a car brokeri i drugi posrednici u prodaji rent a car usluga prave rezervacije za sezonu od početka godine a intenzivnije od aprila mjeseca. Dakle, posrednicima se prilično unaprijed potvrdjuju rezervacije za sezonu pa tako ako želite direktno da kontaktirate rent a car agenciju i dobijete povoljnije uslove-cjene za najam u sezoni, morate pratiti trend da ne bi došli u situaciju u kojoj slobodnih vozila nema. Ako ste naumili da u julu vozite rent a car vozilo i zovete agencije dan-dva ranije....nemate šanse da dodjete do vozila.  U van sezoni takodje je poželjno da napravite rezervaciju i zagarantujete najam vozila s tim da je dovoljno da agenciju kontaktirate nekoliko dana ili 10tak dana ranije.

Ukoliko na vrijeme zatražite ponudu za najam vozila, imate veće mogućnosti izbora i agencija i grupa vozila.

NAPOMENA: rezerviše se uvek GRUPA vozila a ne tip ili model!

Dakle, niko vam neće potvrditi rezervaciju u kojoj se eksplicitno navodi model vozila (npr.Golf VII, 1.6 dizel) nego će biti potvrdjena grupa vozila (npr. grupa E - Golf VII, Opel Astra, Citroen C4 ili slično) pa ćete dobiti jedno od nabrojanih vozila ili neko koje i nije nabrojano ali je slično tj odgovara grupi po velicini, kubikaži, broju vrata i dr.)

Ima primera kada klijent napravi rezervaciju za isti period najma u više rent a car agencija a onda ne otkaže rezervacije drugim agencijama kada se odluči za jednu ponudu!! Ovo je naravno ne korektno i bahato ponašanje koje je ujedinilo rent a car agencije u Crnoj Gori po pitanju razmjene "crne liste klijenata". Klijent koji na ovaj način misli da će profitirati ili ucjenjivati agencije za cjenu, grdno se vara! Imena klijenata koji pribjegavaju ovakvoj praksi brzo se razmene među agencijama pa kada isti ponovo pokuša da rezerviše vozilo, dolazi u situaciju da je nepoželjan tj odbiće ga sve rent a car agencije, neće više moći da vozi rent a car vozilo.

SAVJET: obavezno rezervišite rent a car vozilo na vrijeme, obezbjedite bolje uslove-željenu grupu-željeni termin.

Preporučujem ONLINE rezervacije na nasem websajtu www.kombocar.com, koje su uvek sa popustom tj nižu cjenu ćete dobiti ako popunite upitnik na websajtu nego cenu koju ćete dobiti putem telefona. Naše lokacije su na aerodromu Tivat, aerodromu Podgorica i na ostalim lokacijama širom Crne Gore, po želji klijnta i dogovoru sa osobljem Kombo Rent a Car-a.